Sağlık ve Hasta Bakımı

Yazar : Baha Arkan
Yayın Tarihi : 1973
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 221
Ölçü : 15,5 x 23,5 cm
Yayınevi : Milli Eğitim Basımevi

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Öğretim Müsteşarlığının önemi, ve başarılı bir eseri olan Kız Sanat Enstitülerimizin kuruluşu, aile ve toplum hayalimizin büyük bir ihtiyacını karşılayan mutlu bir olay olmuştur. Son yıllar içinde sayıları büyük ölçüde artmış olan Kız Sanat Enstitülerimiz, yabancı memleketlerdeki benzerleriyle çağdağ ve örnek eğitim, öğretim ve sanat kurumlan haline gelmiş bulunmaktadır.
Kız enstitülerimize devam etmekte olan ve yarının anneleri olmaya namzet bulunan gene Türk kızları “AİLE” nin temelidir. Bu itibarla, başta kız enstitülerimiz olmak üzere, her çeşitteki okullara devam eden kızlarımız olumlu bir sağlık eğitimi ile yetiştikleri takdirde “AİLE” nin sağlığı güvene kavuşacağı gibi sağlam, sıhhatli ve seciyeli kuşakların yetişmesi de güven altına almmış olaaktır.
Öteyandan, sağlık eğitimi ile yetişmiş olan genç Türk anasının kendi aile çevresine olduğu kadar içinde yaşadığı toplum çevresine de faydalı bir eleman olacağı şüphesizdir .
Kız sanat enstitülerinde okutulmakta olan genel kültür ve meslek dersleri arasında “Sağlık ve Hasta Bakımı” bilgisinin ayrı bir özelliği ve önemi vardır Ev ekonomîsi ve aile bilgisinin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden “Sağlık ve Hasra Bakım, Bilgisi” ders kitabımızın kız sanat enstitülerine devam eden genç kızlarımızın ideal bir şekilde yetişmelerin yararlı olacağını umarız...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...